donderdag 26 maart 2009

Nieuwe fiets !!!

Anna heeft een nieuwe fiets. Afgelopen zaterdag uitgezocht en we konden hem dinsdag al ophalen. Natuurlijk duurde het voor Anna veel te lang. Toen ze hem kreeg zat er een mooie ROZE STRIK op. En die was net zo mooi als de fiets.
Ze was echt toe aan een nieuwe fiets, haar oude fiets was gewoon te klein. Ze moest heel erg hard trappen om een beetje met ons mee te kunnen fietsen. En nu gaat het een stuk beter. We zijn dinsdag al gelijk op de fiets naar het zwembad geweest. De fietsbrug vond ze het moeilijkst, maar voor de eerste keer deed ze het prima op haar nieuwe fiets
Ze kan nu aardig mee komen. Het ontbreekt alleen nog aan wat conditie, maar dat komt vanzelf. Hoe vaker we fietsen en hoe beter het gaat.
En Isa moest natuurlijk ook even haar fiets laten zien. Voorop haar pop in het mandje. Lekker eigenwijs op de fiets met zijwieltjes. En fietsen maar.
Ze wiebelt af en toe nog een beetje en er zit ook nog geen snelheid in. Maar dat hoeft ook niet.
Plezier in het fietsen is veel belangrijker.





zaterdag 21 maart 2009

Nieuwe tent

Vorige week zondag is onze nieuwe tent voor ons besteld in Engeland. En afgelopen woensdag was hij dan al binnen. En er werd mooi weer voorspeld voor het weekend. Dus besloten we om dan vandaag even de tent op te zetten. Nou ja dat even konden we wel vergeten. Het was toch wat lastiger dan we dachten. Het uitpakken van de tent was het eenvoudigst. En het in elkaar zetten van de stokken was ook geen probleem. De gebogen buizen moesten als eerst in de tent geschoven worden. En dat ging ook nog wel maar toen, de palen moesten worden bevestigd. en daarna kon je de tent recht opzetten, maar dat was toch wel een hele klus. De wind dook gelijk onder het tentdoek en tilde de boel behoorlijk op. Na even stoeien met de stokken kregen we het toch voor elkaar.
Onze nieuwe tent stond. Het fijne aan deze tent is toch wel dat alles er al in zit. Geen gehannes met losse cabines. En hij is heerlijk ruim. In het voorstuk van de tent zit wel een los kuipzeil en in het leefgedeelte een vast kuipzeil. Ook dat hebben we vast gezet om toch een goede indruk te krijgen. De luifel nog even op gezet en zo had je een komplete tent.

Met drie grote slaap cabines heb je lekker veel ruimte. Een extra cabine voor de kleren en zo hou toch genoeg ruimte over om met wat slecht weer binnen te kunnen zitten. Alle openingen in de tent zijn voorzien van horren tegen het ongedierte. En op de slaap cabines zitten nog wat handige opbergvakken.

Het inpakken van de tent bleek daar in tegen nog lastiger. Want zoals een fabriek het inpakt zo strak krijg je de tent nooit weer in die prachtige bij geleverde tas. Na een paar keer de tent opvouwen en weer uitvouwen is het dan toch gelukt. Er staat alleen iets meer spanning op de tas en de rits.

Slapen

Na een lange dag op de crèche en heerlijk buitenspelen, is Isa tijdens het toetje eten op de bank in slaap gevallen. Ze was zelfs zo moe dat ze het knikkebollen heeft overgeslagen. Zo van nu ben ik nog wakker en nu slaap ik. Zo geweldig om naar te kijken. En nadat mama een paar prachtige foto's heeft gemaakt is het voor Isa bed tijd.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
After a long day at daycare and playing outside, Isa fell a sleep still eating her dessert. She was even that tired she skipped dozing. One minute she was awake and the next minute she was a sleep. A very pretty picture to look at. And after taking a few pictures it is bedtime for Isa.