zaterdag 21 maart 2009

Nieuwe tent

Vorige week zondag is onze nieuwe tent voor ons besteld in Engeland. En afgelopen woensdag was hij dan al binnen. En er werd mooi weer voorspeld voor het weekend. Dus besloten we om dan vandaag even de tent op te zetten. Nou ja dat even konden we wel vergeten. Het was toch wat lastiger dan we dachten. Het uitpakken van de tent was het eenvoudigst. En het in elkaar zetten van de stokken was ook geen probleem. De gebogen buizen moesten als eerst in de tent geschoven worden. En dat ging ook nog wel maar toen, de palen moesten worden bevestigd. en daarna kon je de tent recht opzetten, maar dat was toch wel een hele klus. De wind dook gelijk onder het tentdoek en tilde de boel behoorlijk op. Na even stoeien met de stokken kregen we het toch voor elkaar.
Onze nieuwe tent stond. Het fijne aan deze tent is toch wel dat alles er al in zit. Geen gehannes met losse cabines. En hij is heerlijk ruim. In het voorstuk van de tent zit wel een los kuipzeil en in het leefgedeelte een vast kuipzeil. Ook dat hebben we vast gezet om toch een goede indruk te krijgen. De luifel nog even op gezet en zo had je een komplete tent.

Met drie grote slaap cabines heb je lekker veel ruimte. Een extra cabine voor de kleren en zo hou toch genoeg ruimte over om met wat slecht weer binnen te kunnen zitten. Alle openingen in de tent zijn voorzien van horren tegen het ongedierte. En op de slaap cabines zitten nog wat handige opbergvakken.

Het inpakken van de tent bleek daar in tegen nog lastiger. Want zoals een fabriek het inpakt zo strak krijg je de tent nooit weer in die prachtige bij geleverde tas. Na een paar keer de tent opvouwen en weer uitvouwen is het dan toch gelukt. Er staat alleen iets meer spanning op de tas en de rits.

2 opmerkingen:

  1. Wow, that's a very nice tent! And such a large one!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja een tent uit de tas halen lukt nog wel maar het inpakken is altijd een klus ook voor ons elk jaar weer.Maar jehebt weer leuke foto's op je blog gezet en je blog een leuke look gegeven.

    Groetjes agnes

    BeantwoordenVerwijderen