dinsdag 12 mei 2009

Kinderboerdrij Holten

We zijn laatst met de kids lekker naar de kinderboerderij geweest. Alleen dan niet in Zutphen maar in Holten. Een 1/2 uurtje bij ons vandaan. Het weer werkte helaas niet mee. Toen we daar aan kwamen kregen we gelijk een dikke plens bui over ons heen ( war een lol )
Eerst dan maar even een kopje koffie en de kids wat lekkers.
Even later regende het niet zo hard meer en konden we ons verschuilen in de knuffelstal. Daar kon je lekker knuffelen met een jong konijntje, cavia of ratje. En dat wilden Anna en Isa wel. Isa vond het eerst nog wel een beetje eng, maar even later zat ze ook met een klein konijntje op schoot. Dit was aandoenlijk om te zien 2 van die meiden zo druk in de weer met een konijntje.

Toen het helemaal droog was zijn we een rondje gaan lopen langs de andere dieren. Naast jonge geitjes die nog allemaal in de stal waren hadden ze ook een kalfje, een paar varkens, schapen en veel pauwen. Ook was er een moedergeit aan het voeden. Isa vond dit heel interessant !


Achter de geitenwei liep een pad met een aantal kippenrennen met verschillende soorten kippen. Daarna zijn we door gelopen naar de skelterbaan. Waar ze heerlijk nog even hun energie kwijt konden. Er stonden verschillende soorten skelters. Isa had de beentjes te kort voor een normale skelter en probeerde het dus op een ander soort en dat ging prima zelfs het sturen ging uitstekend. Anna vond de gewone skelter het fijnst. Ze hebben een aantal rondjes gereden en toen nog even op de fietsen van het peuter gedeelte. Zelfs Dinand vond het erg leuk.Tegen het eind van de middag zijn we nog even naar de knuffelstal geweest. En daarna naar huis.

Het was ondanks het weer een geslaagde middag.

Ze willen er wel elke week heen.

1 opmerking:

  1. Oh, look at those cute pics!! The bunnies are adorable!

    BeantwoordenVerwijderen