zaterdag 13 december 2008

Kerstboom

Vandaag, precies een week na Sinterklaas hebben we kerst boom weer te voor schijn gehaald.
Het was even een klus om het gevaarte ( want dat is het bij ons omdat de boom niet allemaal losse onderdelen bestaat maar uit drie grote stukken. ) weer naar beneden te krijgen en weer tot een echte kunst kerst boom om te toveren. De kinderen hadden erg weinig geduld en bleven maar vragen waneer mogen we er kerstballen en zo in hangen mama en papa.
Na aardig wat krassen en afgeschraapte huid hebben we het ding toch weer mooi staan. Maar toen werkten niet alle lampjes en na wat verschuiven van het probleem ( Lampjes achter uit de boom voor in de boom gedaan want achter de boom woont toch niemand ) Was het tijd om de piek te plaatsen en toen die eenmaal op zijn plek zat mochten ook de kinderen aan de slag.


Anna had de smaak snel te pakken en hing vlot een aantal ballen op. Isa had er wat meer moeite mee en daar moest mama regelmatig ( of eigenlijk steeds ) een beetje helpen.
Boven in de boom was het voor de kinderen niet te doen dus dat was mama's werk. Papa gaf elke keer een nieuwe bal aan de kinderen. Nadat alle ballen waren opgehangen waren de figuurtjes en zo aan de beurt en daarna de pegels. De kinderen waren af en toe niet te sturen maar het is toch weer een mooie boom geworden.
Ze hadden na het versieren van de boom niet meer zo veel zin om op de foto te gaan!
De rest van de kerst decoraties mocht mama op de plek zetten. Het is nu erg gezellig in de woonkamer. De kaarsjes aan en de lampjes uit.

Laat de kerst maar komen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten