donderdag 18 december 2008

Kerstviering

Vroeger bij ons op de lagere school had je een kerst ontbijt. Met zijn allen aan een lange tafel, en dan krentebrood en bolletjes eten met een kopje thee. Het was altijd een gezellige boel.
Maar tegenwoordig doen ze het met een diner (buffet). Er wordt door de moeder/vaders van allerlei lekkere dingen gemaakt en die komen dan op een lange tafel te staan.
De klas is versiert en de waxine lichtjes branden.
Vanavond had Anna de kerstviering. En geheel opgedoft ging ze naar school. Ze had er heel veel zin in. En kon dan ook niet wachten om te vertrekken.
Mama had van bladerdeeg stengels gebakken met zout, maanzaad en sesamzaad. En deze op een mooie kerstschaal gelegd. Anna ging de gezellige klas in waar geen lange rij van tafels stond maar gewoon kleine gezellige groepjes van tafels met daarop wat lichtjes.
Achterin de klas stond het buffet met allerlei lekkers erop. Mini pizza's, aardappelkroketjes, fruitsalade, gevulde eieren, knakworstjes los maar ook in mini croissants, pannekoekjes en nog veel meer.

Nadat mama haar mooie schaal ook op de tafel had gezet ging Anna ook opzoek naar haar plekje. Ze zat aan tafel met Juf Simone (stagaire), Roxanne, Tessa, Danae, Koen, Stone en Sven een lekker groepje bij elkaar. Anna moest natuurlijk ook nog even gek doen voordat mama weg ging.

Na een uurtje mocht mama Anna weer op halen. Anna had een paar knakworstjes op en natuurlijk wat pannekoeken ( in stervorm had de moeder van Leonardo gemaakt) en ook nog wat andere dingen. Het toetje was een pudding met vruchten en dat luste Anna niet. "Brrr"zegt Anna dan "dat lust ik niet". Het was erg gezellig op school, er was een bandje dat kerstliedjes speelde en er waren hapjes en drankjes (gluhwein en chocomelk)Anna wilde ook eigenlijk wel blijven maar omdat we Isa ziek in bed hadden liggen moesten we zo snel mogelijk weer naar huis. Het was een geslaagde kerstviering en de kinderen hebben lekker en goed gegeten.

Anna moet nu nog een halve dag naar school en dan heeft ze twee weken vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten